Byhuset

Casa del Cedro

Huset ligger i en lille Italiensk bjergby som hedder Santa Maria del Cedro.
Det ligger 3 km fra havet – vejen kører fra strandvejen ind i landet op i bjergene – noget af byen ligger ved havet – men den gamle by ligger oppe ad bjerget, og det er der, vi har valgt at bo.
Den gamle by er med stejle gader og trapper, gamle huse bevokset med bourguinvillae, cafeer og restauranter og selvfølgelig en lille smuk kirke – og der bagved ligger vores hus. Vores udsigt er derfor udover byens hustage, kirketårnet til den ene side, og havet længst ude, omgivet af bjergene langs kysten.
Vores gæster er som vi faldet for stedet. De skriver bla i gæstebogen: “Tak for en dejlig uge i jeres perle. Det er stærkt vanedannende at være her, så vi kommer gerne igen. Huset ligger skønt – og dejligt afsides – udsigten fra terrassen og skyggen i haven er en sand lise for sjælen.”
Udover selve huset værdsætter vi den fantastisk gæstfrie befolkning utrolig meget. Vi har de sødeste gamle italienere som bagnabo. En gæstfrihed der også smitter af på vores gæster hvor en har skrevet i gæstebogen: “Bagboen forkælede os med friske grøntsager”. Andre har fået æg, friske figner, vindruer, vild brocolli osv. En gæstfrihed som vi håber alle forstår at værdsætte og er med til at bevare vores gode renome i byen.

Huset er på ca. 120 kvm. og er på 2 etager.
Der er en stor balkon på ca. 30 kvm. udfor hver etage – og der er udsigt til hav og solnedgang fra begge balkoner.
Den øverste balkon er oplagt til en sun-downer, inden der skal grilles i haven.
Der er have på ca. 140 kvm. nedenfor huset – med mandarin- og clementintræer samt et enkelt nyplantet citrontræ.
Størstedelen af haven er belagt med smukke fliser i 2 niveauer, og der er således flere terrasser at vælge mellem, alt efter om man skal nyde solen eller sidde lidt i skygge under træerne. Vi har plantet blomstrende buske, lavendler og bourguinvillae. Vi har også opsat havelamper, så der er hyggeligt lys i haven, når solen er gået ned og det er blevet mørkt – allerede ved 20.30 tiden. Endelig har vi købt en dejlig stor havegrill i sten – den står, så “kokken” kan nyde udsigten samtidig med at der kokkereres. Der er endvidere indkøbt 2 udendørs spiseborde samt 8 højryggede stole og en drømmeseng. Vores nye hængekøje kan hænge perfekt imellem mandarintræerne.
I husets underetage er der en dejlig stue og et stort landkøkken med åben kamin og spiseplads. Der er udsigt til havet og til bjergene fra begge rum. I den rummelige stue står en nyindkøbt sovesofa med 2 gode sovepladser. Der er endvidere helt nyt badeværelse på nederste balkon med brus og vaskemaskine.
Der er trappe op fra stuen til 1. sal, hvor der er 2 store værelser samt endnu et helt nyt badeværelse med bruser.
Soveværelset har stor dobbeltseng, og værelset er møbleret med dobbeltseng samt dobbelt springmadras (ialt 4 sovepladser).

Overalt er der lagt smukke klinker, både indenfor og på balkonerne.

Der er mindre end 5 minutters gang til den nærmeste cafe/restaurant – og den ligger på det meget hyggelige lille torv foran kirken. I samme afstand men lidt anden retning ligger et større pizzeria med flot panoramaudsigt til hav og solnedgang.

Der ligger en lille købmand rundt om hjørnet, og her kan du købe brød, vin, ost og meget mere, men kun lidt kød og fisk. Det købes bedst hos fiskehandleren længere ned i byen eller i det store supermarked, som ligger nogle kilometer væk (200m før “kystvejen”).

Der er som nævnt 3 km til nærmeste sandstrand – den er meget bred og kilometerlang – i sæsonen er der strandbar og livredder. Det er absolut uturistet udenfor sæsonen – altså ingen lejede solsenge og parasoller – men sand så langt øjet rækker. Også i sommermånederne er der rigeligt plads – både på de lejede solsenge, og på det bare sand.

Der er mange andre gode og smukke strande i nærområdet – beliggende i små laguner med dejlige ugenerte sandstrande og omgivet af forrevne klipper og bjerge.

Skal man have mere liv er der også gode strande i Scalea by.

Se foto’s fra huset under “Fotos”

Secured By miniOrange