Turforslag

Casa del Mare


Staletti (halvdagstur)

Vi kan også anbefale en tur til den nærmeste by “Stalleti” der er hovedbyen i den kommune som bebyggelsen ligger i (bemærk de italienske kommuner er meget små). I Staletti findes en fantastisk stor legeplads for børn ved kirken. Staletti er en hyggelig lille by med små cafeer, butikker.


Nationalparkerne Sila Greca, Sila Grande og Sila Piccolo (heldagstur)

Sila ligger ca. 50km fra lejligheden, men kan byde på: Taverne, den kunstige sø Lago ampollino, byen San Giovanni in Fiore hvor kvinderne stadig går i helt specielle klædedragter samt Santa Severina, en yndig bjergby. Sila Piccola er rig på vild fauna, rådyr, ulve og ørred i floderne. Der kan endvidere dyrkes skisport om vinteren samt bjergbestigning.


Pizzo (heldagstur)

Tag kystvejen eller motorvejen til byen Pizzo.

Nyd udsigt, restauranter, turistby. Spis evt. frokost her. (Husk den specielle is fra Pizzo – med en lille chokoladekugle i midten)

Videre mod syd til Gioia Tauro hvor der drejes fra ad hovedvej 111 gennem det centrale bjergmassiv mod Locri ved det Ioniske Hav.

Udsigtspunkt Passo del Mercante, vejens højeste og ensomste punkt med udsigt til begge have.

Videre til den smukke by Gerace, som især kendes for den gamle borgruin og et stort antal kirker. Meget smuk by, som især kommer til sin ret ved solnedgang.

Fra Locri mod nord til Stilo – her ses den berømte Cattolica, den bedst bevarede kirke. Videre gennem Serra San Bruno med det fredfyldt kloster hvor kun mænd har adgang (hvis der er tid og dagslys noget tid endnu) – ellers kystvejen til Catanzaro og tilbage (eller overnatte i Santa Maria del Mare).


Tropea (heldagstur)

Kør til Tropea, som er en smuk højtbeliggende by med smuk udsigt, meget turistet med mange restauranter og butikker. Der er et dykke-center her.

Gå i butikker og spis evt. frokost her. Videre ind i landet til Serra San Bruno – med det fredfyldte kloster hvor kun mænd har adgang, og Santa Maria del Bosco med den berømte dam.

Retur til Pizzo – højtbeliggende by med smukke udsigter – og hjem.


Badolato (halvdagstur)

Badolato er en meget fascinerende og mærkværdig gammel by, som ligger på toppen af et bjerg, med gamle bymure, snævre gyder og meget smukke udsigter.

Byen virker lidt skræmmende og spøgelsesagtig – men er fortsat beboet.


Serra San Bruno og den Byzantinske kirke i Stilo (heldagstur)

Besøg Serra San Bruno med det fredfyldt kloster hvor kun mænd har adgang. Smuk tur ind i landet.

Husk at besøge byen Stilo ved den smukke Byzantiske kirke fra det 11.århundrede.


Gerace (heldagstur)

Gerace kendes især for sin gamle, meget smukke borgruin og et stort antal kirker. Meget smuk by, som især kommer til sin ret ved solnedgang. Afgjort et besøg værd.


Reggio de Calabria (heldagstur)

Reggio de Calabria er hovedstaden i Calabrien – er kendt for de to uforlignelige statuer der blve fundet i havet ud for Calbrien – kan ses på museet i Reggio. Men en af vores lejere skriver også om Reggio : “super shoppinggade og i juli er der 50% i de fleste butikker (dyrt bekendtskab). Fantastisk flot strandpromenade med palmer, små badesteder og diverse issteder (måske den flotteste i hele italien ifølge turen går til….og vi giver dem ret). Vi overnattede på “Hotel de Lido” (værelse med 3 senge incl. morgenmad og parkering til 90 euro)


Sicilien (heldagstur anbefales flere dage)

Når man er i Calabrien er det naturligvis oplagt at tage en tur til Sicilien (sejler fra Reggio Calabria til Mesina).


Etna (heldagstur anbefales flere dage)

En af vores gæster tog til Etna og boede på vulkanen i “Rifugio Sapienza”. Han skriver at det var fedt at opleve vulkanen når alle andre er kørt ned – at opleve Etna alene både aften og morgen. Han var på en trekkingtur på 5-6 timer med http://www.etnaguide.com – en supertur hvor man betaler det samme som en alm op og ned tur, men i stedet får man en 5-6 timers tur med masser af info. Der var udbrud i hovedkrateret da han var på Etna og de nåede derfor ikke helt til tops, men ellers får man lov at komme helt derop. Han skriver at det var en speciel oplevelse at være lige neden for hovedkrateret og kunne høre det buldre og se røgen……

Vi kan anbefale overnatning på Agriturismo Ghiritina – ligger nær Etna og Taormina, med en fantastisk udsigt til hav, bjerge og Etna. Adresse: Contrada Ghiritina, 98034 Francavilla di Sicilia ME, Italien (Telefon: +39 333 451 5678). Se på kort (Koordinat: 37.90076, 15.15837).

Nær dette Agroturismo finder du en god restaurant: Al Feudo. Adresse: CONTRADA FEO CONIGLIO SS 187, 98039 Trappitello ME, Italien (Telefon: +39 0942 58042) Åbningstid: 12–15, 19–00. Se på kort (Koordinat: 37.83869, 15.23306)


Pompeji (heldagstur anbefales flere dage)

Pompeji og Herculanum (Vesus kan bestiges fra Herculanum). Besøg også Pozzuoli, hvor det meget vulkanaktive krater Solfatara ligger samt et amfiteater.


Campanien og Amalfikysten. (heldagstur anbefales flere dage)

Kør til Salerno, som har gode badestrande og mange yndige kirker. Videre til Paestum med Neptuntemplet og andre romerske monumenter samt græsk teater.

Videre ad kystvejen til Amalfi og en afstikker til Ravello – den smukkeste by på Amalfikysten. Berømt for sine mange klassiske koncerter, arkitektur og haver samt en fin domkirke. Se også Villa Rufolo og Park Villa Cimbrone, som byder på flot udsigt (besøg evt. “terrassen til paradiset”).

Tilbage til Amalfi, som er en fin turistby – besøg evt. den pittoreske bjergby Scala, hvor der er et kunstner-refugium samt mulighed for smukke vandreture.

Videre ad Amalfikysten gennem Grotta Smeraldo til Positano.

Videre til Sorento, en smuk, kølig og fredfyldt by med citronlunde, strand og cafeer.

Herfra kan der sejles til Capri og den Blå Grotte.

Det kunne være en mulighed at overnatte i Amalfi eller på Capri, så der bliver mere tid til alle oplevelserne – og Capri.

Secured By miniOrange