Området

Casa del Cedro

Flere og flere i Danmark får efterhånden øjnene op for Calabrien – du kan flyve billigt med Ryanair direkte til Napoli.
Calabrien er Italiens “tå” – et meget smukt og bjergrigt landområde omkranset af havet: mod vest Det Thyrrenske Hav og mod øst Det Ioniske Hav.

Der er ikke meget industri i Calabrien, hvorfor luften er meget ren, og egnen anbefales til personer med lungevejslidelser. Også havet er rent, og der er mange kilometer sandstrand afbrudt af klippestrande.

Befolkningen holder både land og by rent – der ligger ikke mange ting og flyder som man ellers ser det i mange sydlige lande.

Der er flere nationalparker i området. Den største er Pollino, som grænser op til vores by og har en størrelse lidt mindre end Fyn! Der er grundlag for mange smukke køre- eller cykelture rundt i parken, og der er små spændende byer at besøge. Der vokser et utal af vilde blomster og krydderurter, og der er også et rigt dyreliv. Bl.a. findes her ulve, som er fredede – men som alligevel jages, fordi de kan angribe fårene, som græsser rundt omkring i nationalparken. Det er ikke ualmindeligt at støde på en fårehyrde med sin flok af får og geder – og smuk bjældeklang.

Den mest kendte nationalpark er Sila, hvor Sila Piccola har mest at byde på, bl.a. er der mulighed for skisport om vinteren. Det er et meget varieret og pittoresk landskab, rig på vild fauna, rådyr, ulve og vildsvin. Der er gode muligheder for at vandre.

Her ligger byen Taverne, den kunstige sø Lago Ampollino, byen San Giovanni in Fiore med sin helt specielle beliggenhed. Man finder stadig kvinder her som bærer en særlig national klædedragt.

Indenfor få kilometer fra vores hus finder man mange historiske velbevarede ruiner som vidner om både grækernes og romernes tilstedeværelse i området. Vi kan bl.a. nævne den gamle borgby på bjergtoppen mellem vores by og nabobyen Cirella, samt den flotte gamle borgruin og viadukt godt en kilometer fra huset. I Cirella har vi iøvrigt også fundet et nyere amfiteater. På www.teatro.it/teatri/anfiteatro-cirella-diamante-cartellone kan du læse mere om aktuelle forestillinger i “Amfiteatret” i Cirella – med udsigt til vores hus 4 km væk (i fugleflugtslinje).

Calabriens beliggenhed gør det velegnet til udflugter til Sicilien, vulkanøen Stromboli, Pompei, og Rom, ligesom der er et utal af smukke gamle byer som kryber op ad bjergene.
Og så er der rig mulighed for strand- og badeliv.

Du kan f.eks. også læse mere om Italien på http://europa.eu

Du kan finde telefonnumre til de lokale i Santa Maria del Cedro på: Cedro telefonnumre

Du kan finde matrikelkort mm på: Calabrien kort

Secured By miniOrange