Turforslag

Casa del Cedro

 1. Grisolia, bjergene og floden i Natinalparken bag huset
 2. Ruinerne fra det gamle Cirella
 3. San Nicola Arcella, Baia Azzurra, stien langs vandet
 4. Vandreture i bjergene bag huset
 5. Pollino Nationalpark
 6. Scalea
 7. Maratea og Kristusmonumentte
 8. Diamante og Cirella
 9. Bjergbyen Orsomarso
 10. Riparo del Romito-grotten
 11. Morano Calbro og Altomonte
 12. Nationalparkerne Sila Greca, Sila Grande og Sila Piccol
 13. Paestum
 14. Pompeji, Herculanum og Vesuv
 15. Campanien og Amalfikysten.
 16. Cosenza
 17. Sassi grotterne i Matera
 18. Trulli husene i Alberobello
 19. Monopoli
 20. Castel del Monte
 21. Pizzo og Tropea
 22. Reggio Calabria
 23. Scilla
 24. Sicilien
 25. Napoli
 26. Rom og resten af Italien


1. Grisolia, bjergene og floden i NP bag huset (kort tur)
Vi plejer at sige at Calabrien byder på utrolig mange flotte ture og landskaber, men nogle af de flotteste findes faktisk lige omkring hjørnet. Så man behøver bestemt ikke køre halve og hele dage for at se bjergtagende natur. Flere af vores gæster skriver således i gæstebogen “De fleste af vores ture har været i nærområdet, men vi har oplevet en masse forskelligt. Stranden og bjergene, vandfald og ruiner – der er noget for enhver smag”.
Kør til venstre imod Cirella og drej fra til venstre imod Grisolia. Følg bjergvejen helt op til denne bjergby der ligger på kanten af bjerget. Stil bilen og gå evt. en tur op til den gamle kirke. Fortsæt (i bil) til venstre ud ad byen imod Verbicaro. Nyd turen igennem bjergene med den uberørte natur og spredte små vinmarker. Når I når ned til floden kan I evt. dreje til venstre og følge floden tilbage imod Santa Maria del Cedro. En utrolig skøn tur (køligt og svalt også på en varm sommerdag). Hvis I drejer til højre når I når floden kan I følge vejen helt ind i bjergene (samme vej tilbage) denne tur fører forbi picnicpladser (medbring eventuelt vin, ost og brød) og gamle borgruiner, romerske viadukter mm. Man får simpelthen set det hele på denne tur som kun er få km.


2. Ruinerne fra det gamle Cirella (kort tur)
“Ruderi di Cirella”. Hvis man kører fra vores hus til nabobyen Cirella vil man ude ved kysten højt oppe se ruinerne af det gamle Cirella. Dette er absolut et besøg værd. Fra den gamle borg har man for flere tusinde år siden kunnet bevogte hele Lao flod-dalen (fra Cirella til Nicola nord for Scalea). Man kommer lettest herop ved at køre helt til “kystvejen” i Cirella, kør ca 600m sydpå ad denne og drej til højre ind i Cirella, drej umiddelbart herefter til højre 2 gange. Den lille bro over kystvejen fører lige op til ruinerne.
Umiddelbart ved siden af de gamle ruiner findes et nyere amfiteater “Anfiteatro dei Ruderi di Cirella”. Teatret har en storslået udsigt over havet, kysten, ruinerne, Lao-floddalen, bjergene og de små bjergbyer der klamrer sig til bjergkanten. Herfra kan vi også se vores eget hus i Santa Maria del Cedro (ca. 4km i fugleflugtslinje). Vi har haft gæster der har været heldige og har hørt både Aida og La Traviata i Amfiteatret.
Du kan evt. læse om kommende arrangementer på www.teatro.it/teatri/anfiteatro-cirella-diamante-cartellone. Fra “Ruderi di Cirella” fortsætter man ad den lille bjergvej til Maiera som bestemt også er et besøg værd. I gæstebogen har nogle af vores gæster skrevet : “Chilimuseer i Mariera og byen som sådan er en tur værd”.
Fra Mariera er der kun ca 8 km hjem til Santa Maria del Cedro.


3. San Nicola Arcella, Baia Azzurra, stien langs vandet (kort tur)
Følg kystvejen/hovedvejen nordpå igennem Scalea og videre imod nord. Når I møder afkørslen (på højre hånd) imod San Nicola Arcella skal i dreje af og køre hen over hovedvejen og fortsætte ind i byen. Her holder i til højre igennem byen. Når I kommer ud af byen fortsætter i på en lille serpentiner vej ind under hovedvejen (en meget høj bro) og fortsætter ned til vandet. Når i kommer til havet kunne man tidligere køre til venstre igennem et naturlig skabt hul i bjerget (nu lukket for biler). Fortsæt helt til enden af vejen og kør evt. til højre op på parkeringspladsen foran restaurant “Il Furano”. Herfra går I til vandet og følger stien til højre op over bjerget (bemærk de seneste år har stien været spærret af en gitterlåge på grund af nedstyrtningsfare, men mange går nu turenalligevel, men på eget ansvar). Det er en kort men helt fantastisk flot vandretur – skal prøves! Efter vandreturen er det super med en tur i det krystalklare vand ved “Baia Azzurra” og evt. en god frokost på restauranten “Il Furano” – der bestemt er et besøg værd!


4. Vandretur i bjergene bag huset (kort/lang tur efter kondition)
Bjerget bag huset ser ikke ud til at være ret højt, men du skal være i god kondition til denne tur. Selvom ruten følger et kun lidt brugt hjulspor så anbefaler vi at man ikke tager turen midt på dagen hvor der er meget varmt. Husk vand og gode trekking sko. I huset findes kort med flere forskellige vandreture. Vi anbefaler altid turen der starter ved vores eget hus og går imod kirkegården. Lidt før vejen svinger ned imod kirkegården holdes til venstre ad en lille markvej som fører hele vejen til nabobyen Grisolia – den gamle sti imellem de to byer. Alt efter temperament kan man vende om når man ikke kan mere eller fortsætte helt til Grisolia og få en kop kaffe på torvet inden turen går videre hjem over bjergene. Huset ligger ca. i kote 165 og højeste punkt på ruten i ca. 515 – så lidt stigning er der jo undervejs.


5. Pollino Nationalpark
Pollino der kun ligger få kilometer fra Santa Maria del Cedro er den største nationalpark i Italien
Nationalparkens areal er større end Lolland, men mindre end Fyn – så man kan jo ikke nå at se det hele på een uge.
I parkens syd-vestlige hjørne (nærmest vores hus i Santa Maria del Cedro) kan man være heldig at se vilde ulve og kronhjort og mange andre spændende dyr og fugle. Parken byder også på et væld af planter. Af de 1700 forskellige planter er næsten 400 klassificeret som lægeurter. Det er bestemt korrekt når vores gæster skriver i gæstebogen: “Vi er overraskede over, hvor frodigt her er. Vi har botaniseret og kigget på fugle. Her er mange arter og en varieret natur i øvrigt”
Udover det spændende dyre og planteliv byder parken på helt fantastiske landskaber. Disse spænder lige fra træbevoksede dalsænkninger med brusende floder, skråninger med græsbevoksning hvor man finder gedehyrder med deres dyr, voldsomme bjertinder der er dækket med sne om vinteren (de 5 højeste bjerge er over 2.000m).
Vi kan f.eks. anbefale anbefale et par korte ture ind i Pollino. Begge på ca. 24,3 km, men vejene er dårlige så afsæt god tid og tag kaffe/øl/vand med på turen.
A) Man kan køre imod “Destri” (den lille samling huse som vi ser på fra vores øverste terrasse). Her skal man gøre holdt ved den gamle normanniske borg Castello di San Michele. Videre til “Destri” hvor man drjer etil højre ad “Corso del Pollino” og “Via delle Ginestre” til den lille hyggelige bjergby “Verbicaro”. Herfra (39.756782, 15.912459) følger man den lille vej ned til floden “Fiume Abatemarco”. Drej til højre og følg den lille vej langs floden tilbage til borgen.B) Alternativt kan man køre imod Cirella og hereftr til Grisolia. I Grisolia kører man ud i bjergene og ender igen nede ved floden Abatemarco. Følg vejen langs floden til borgen.

6. Scalea (kort tur)
Scalea er en turist- og badeby langs kysten mod nord, men besøg endelig Scalea gamle by, som ligger op ad bjerget. Snævre gyder og trapper. Læs mere om Scalea her


7. Maratea og KristusStatuen (kort tur)
Maratea ligger lidt nord for Scalea og har en meget smuk beliggenhed og er en smuk anlagt by som kan sammenlignes med Ravello. Bemærk Kristusstatuen Se Kristusstatuen her
Besøg evt. også feriebyen Acquafredda.


8. Diamante og Cirella (kort tur)
Diamante og Cirella er charmerende småbyer langs havet syd for huset (ca. 10km). Diamante har en fin strandpromenade og er kendt for sine mange gavlmalerier. Cirella har en meget hyggelig (lille) bymidte med cafeer og barer.
I Cirella skal man besøge fiskerestauranten Tartana Club. Tag også en vandretur ad strandsti/promenade hele vejen rundt og følg så eventuelt hovedgade tilbage. En flot aftentur.


9. Orsomarso (kort tur)
I Pollino-nationalparken findes mange spændende bjergbyer. Kun 14 km fra vores hus finder man middelalderbyen “Monti di Orsomarso”. Bjergbyen var hjemsted for byzantinske munke der søgte væk fra kysten der konstant blev overfaldet. Byen har samme navn som bjerget og er et godt udgangspunkt for at udforske denne del af Pollino nationalparken. Afmærkede ruter fra byen fører forbi en botanisk have, vandfald og flere skovturssteder.


10. Riparo del Romito-grotten (kort tur)
Ca. 30 km fra huset finder vi denne 11.000 år gamle grotte med en række spændende fund fra stenalderen og meget flot indhugget billede af urokse. Bestemt et besøg værd. Der findes borde og bænke i området – så medbring evt. mad og drikke (der findes også en lille cafe ved grotten). Selve køreturen til grotten er en flot tur igennem de Calabriske bjerge.


11. Morano Calbro og Altomonte (heldagstur)
I Pollino nationalparken findes mange utrolig flot beliggende bjerbyer. Vi skal her blot nævne to nemlig Morano Calbro (ca. 65 km fra huset – nord om Orsomarso bjergene) og Altomonte (ca. 70 km fra huset – syd om bjergene). Bemærk det er bjerkørsel så selvom afstande er små tager det lang tid! En rundtur forbi begge byer er på ca. 170 km og man skal regne med en køretid på ihvertfald 3½ time.(man kører også “lige” forbi Romito-grotten så denne kan evt. også besøges på denne tur).
Morano Calbro er en typisk Calabrisk bjerglandsby med snævre og stejle gader og trapper. Man må gå rundt i byen og det kræver god kondition. Gamle massive døre, vinduer og snævre gyder med lejlighedsvis fantastisk udsigt udover bjergene.
Altomonte er igennem de sidste årtier blevet meget flot restaureret så det i dag er en utrolig flot by med mange reastauranter, hoteller og cafeer.


12. Nationalparkerne Sila Greca, Sila Grande og Sila Piccola (heldagstur)
Sila ligger ca. 50km fra lejligheden, men kan byde på: Taverne, den kunstige sø Lago ampollino, byen San Giovanni in Fiore hvor kvinderne stadig går i helt specielle klædedragter samt Santa Severina, en yndig bjergby. Sila Piccola er rig på vild fauna, rådyr, ulve og ørred i floderne. Der kan endvidere dyrkes skisport om vinteren samt bjergbestigning.


13. Paestum (heldagstur)
Nogle af verdens flotteste og bedst bevarede Græske templer findes i Paestum – knap 150 km nord for vores hus.
Følg kystvejen mod nord igennem Sapri – dette er en af Europas smukkeste kyststrækninger – kan måle sig med Amalfi, men her er bare langt bedre plads på vejen (Vi kalder turen for “vores Amalfi”). Undervejs kan man evt. spise frokost på den dejlige fiskerestaurant “Da Cesare” på højre hånd. Dejlig mad og god betjening, ikke dyrt – og udsigten er skøn!
Køreturen tager knap 3 timer. På hjemturen kan man eventuelt tage motorvejen fra Eboli til afkørslen Lagonegro Nord (køretid knap 3 timer).
Du kan her læse mere om Paestum


14. Pompeji, Herculanum og Vesuv (heldagstur)
Pompeii og Herculanum (Vesus kan bestiges fra Herculanum). Besøg også Pozzuoli, hvor det meget vulkan aktive krater Solfatara ligger samt et amfiteater.
Det kan være en god ide at gøre ophold i Pompeji på vej til eller fra huset (så bliver kørerturen ikke så lang til lufthavnen i Napoli eller Rom). I Pompeji kan vi kan anbefale Hotel Villa dei Misteri som kun ligger få minutters gang fra indgangen til udgravningerne i Pompeji – et rigtig godt alternativ er Hotel Villa Franca , der ligger lidt længere væk fra hovedindgangen.
Når man er i Pompeji anbefaler vi kraftigt et måltid på “Osteria Da Peppino”. Du ringer til restauranten +39 08 18 50 48 21 og de kommer og henter dig på hotellet – de kører dig også tilbage igen (som du ikke behøver tælle hvor mange glas du får af deres dejlige rødvin). Kan varmt anbefales – er billigt, hyggeligt og super godt.
Meget tæt på Herculaneum og vil vi stærkt anbefale Hotel PuntaQuattroventi, der har en fantastisk udsigt til Capri, Vesuv, Napoli bugten og solnedgang. “Hotel PuntaQuattroventi”.


15. Campanien og Amalfikysten.(heldagstur)
Kør til Salerno, som har gode badestrande og mange yndige kirker. Videre til Paestum med Neptuntemplet og andre romerske monumenter samt græsk teater.
Videre ad kystvejen til Amalfi og en afstikker til Ravello – den smukkeste by på Amalfikysten. Berømt for sine mange klassiske koncerter, arkitektur og haver samt en fin domkirke. Se også Villa Rufolo og Park Villa Cimbrone, som byder på flot udsigt (besøg evt. “terrassen til paradiset”).
Tilbage til Amalfi, som er en fin turistby – besøg evt. den pittoreske bjergby Scala, hvor der er et kunstner-refugium samt mulighed for smukke vandreture.
Videre ad Amalfikysten gennem Grotta Smeraldo til Positano.
Videre til Sorento, en smuk, kølig og fredfyldt by med citronlunde, strand og cafeer.
Herfra kan der sejles til Capri og den Blå Grotte.
Det kunne være en mulighed at overnatte i Amalfi eller på Capri, så der bliver mere tid til alle oplevelserne – og Capri.
Får du brug for en overnatning når du er i Amalfi så kan vi anbefale Hotel “Il Nido”, der har en fantastisk flot beliggenhed – et godt alternativ (med super mad og beliggenhed) er “Hotel Miramare”.


16. Cosenza (dagstur)
Besøg bjegbyen Cosenza, som både har storbyliv og fin atmosfære i den gamle bydel. Her er bl.a. en normannisk katedral.


17. Sassi grotterne i Matera (lang dagstur – ca. 200km eller 14 kvarter i bil – hver vej)
Besøg de spændende grotter/bjerghuler (beboet frem til for 50år siden hvor folk blev tvangsforflyttet til nye lejligheder, men huler der i dag er blevet mondænde med hoteller, souvenirs mm). En del af Unescos verdensarv og en fantastisk stemning – læs eventuelt mere på “WikipediA” eller “Rejser til Italien”


18. Trulli husene i Alberobello (lang dagstur – ca. 250km eller 4timer hver vej)
Besøg Alberobello og se de specielle runde Trulli-huse – Unesco verdensarv. En meget speciel by. Læs mere på “WikipediA”.


19. Monopoli (Tag en overnatning, der er ca. 270km og godt 4timers kørsel hver vej)
Hvis du rejser til den anden kyst i Puglien kan vi anbefale et ophold i Monopoli – en hyggelig græsk inspireret by. Vi kan anbefale “Hotel Vecchio Mulino” (ikke dyrt og ikke den vildeste luksus), men i gåafstand til strand og by. Vi kan også anbefale restaurant “Porto Rosso”


20. Castel del Monte (lang dagstur – ca. 250km eller 4timer hver vej)
Besøg denne gamle 8 kantede Unesco borg opført af Frederik den 2 omkring år 1200. Læs mere på “WikipediA”.


20. Pizzo og Tropea (heldagstur)
Tag kystvejen eller motorvejen til byen Pizzo.
Nyd udsigt, restauranter, turistby. Spis evt. frokost her.
Kør videre til Tropea, som er en smuk højtbeliggende by med smuk udsigt, meget turistet med mange restauranter og butikker. Der er et dykker-center her.
Gå i butikker og spis evt. frokost her. Videre ind i landet til Serra San Bruno – med det fredfyldte kloster hvor kun mænd har adgang, og Santa Maria del Bosco med den berømte dam.
Har man mod på mere kan man fortsætte mod syd til Gioia Tauro hvor der drejes fra ad hovedvej 111 gennem det centrale bjergmassiv mod Locri ved det Ioniske Hav.
Udsigtspunkt Passo del Mercante, vejens højeste og ensomste punkt med udsigt til begge have.
Videre til den smukke by Gerace, som især kendes for den gamle borgruin og et stort antal kirker. Meget smuk by, som især kommer til sin ret ved solnedgang.
Fra Locri mod nord til Stilo – her ses den berømte Cattolica, den bedst bevarede Byzantinske kirke. Tilbage over Catanzaro eller overnat i Santa Maria del Mare.


21. Reggio Calabria (heldagstur anbefales flere dage)
Når man er i Calabrien er det naturligvis oplagt at tage en tur til hovedbyen “Reggio Calabria”. Italienerne roser denne by til skyerne, men den faldt nu ikke umiddelbart i vores smag. Træt forsømt og misligeholdt, men den har en flot domkirke og mange andre historiske bygninger. Her er det et must at se de to “bronze statuer” på museet “Museo Nazionale della Magna Grecia”.


22. Scilla (gør et stop her hvis du er kommer til/fra Sicilien eller Reggio Calabria).
Byen er utrolig hyggelig og bestemt et besøg værd. Læs eventuelt mere på “WikipediA”


23. Sicilien (heldagstur anbefales flere dage)
Når man er i Calabrien er det naturligvis oplagt at tage en tur til Sicilien (sejler fra Reggio Calabria til Messina). Etna er altid et besøg værd. Også en god ide med et lille stop i Messina hvor færgen lægger til. Byen blev jævnet med jorden den 28/12-1908 ved et jordskælv på 7,2. 90% af bygningerne blev ødelagt og mere end 72.000 omkom svarende til 40% af befolkningen – læs eventuelt mere på “WikipediA”. Hver dag klokken tolv går en rigtig forestilling i gang i domkirken, som varer i ca. et kvarter. Den bør man absolut se læs mere “her”


24. Stromboli (heldagstur anbefales flere dage)
Stromboli er Europas mest aktive vulkan. Det skulle også være en oplevelse – som vi altså også selv har tilgode. Du kan eventuelt læse mere her
Eller fra Vibo Valentia Porto – tel. +39 0963 573301


25. Napoli (heldagstur anbefales flere dage)
Napoli er for de fleste danskere en overset storbyperle. Byen er helt speciel og har rigtig meget at byde på.
Der er utrolig mange ting man bør se og smage i Napoli. Man må ikke snyde sig selv for at se de fantastiske marmor skulpturer (bl.a. af Jesus) i museet Sansevero
Har du brug for overnatning kan det måske være en mulighed med Overnatning i Italienske Klostre.
Læs eventuelt også mere under punktet Pompeji, Herculanum og Vesuv


26. Rom og resten af Italien
Rom og Italien byder på uendelig mange spændende steder og byer så nedenstående er bare tænkt som vores huskeliste over spændende steder mm.
Solmona der er beliggende ca 150 km øst for Rom er en smuk lille bjergby.

Secured By miniOrange