Fra Danmark

Casa del Cedro

Normalt siger man jo at alle veje fører til Rom og det er nok heller ikke helt forkert.

Man kan naturligvis vælge at køre i egen bil helt fra Danmark (hvis man ellers kan afsætte 2-3 dage til turen – med et par stop undervejs kan man jo samtidig se lidt af Europa). Fra Sjælland er den hurtigste og korteste vej normalt via Gedser – Rostock og videre forbi Berlin og over Brenner-passet som cirka ligger halvvejs til Calabrien.

Tæt på Brenner passet har vi fundet et utrolig dejlig overnatningssted “Bäckeralm” med den mest storslåede udsigt til Alperne og Tysklands næsthøjeste bjerg. Du kan læse mere om stedet og evt. bestille overnatning på Bäckeralm. Stedets ejer er iøvrigt halvejs dansk. Vi har ca. 1110 km. fra Helsingør til Bäckeralm ialt knap 12 timers transporttid. Fra Bäckeralm til Santa Maria del Cedro i Calabrien er der ca. 1210 km med en køretid (igen jf. Michelin) på knap 12½ time. Med 2 lange rejsedage ligger Bäckeralm jo bare perfekt i midten.
Efterårsbillede taget i oktober måned – nyd den skønne udsigt fra terrassen i “Gästehaus Bäckeralm”

Bäckeralm© Gästehaus am Schmalensee – Fischerweg 6 – 82481 Mittenwald – TEL 08823-938720

www.baeckeralm.com

De fleste vælger dog nok at flyve til Italien.

Der ligger en del lufthavne i Calabrien og omegn. Vi kan her nævne “Lamezia Terme Lufthavn” og “Napoli lufthavn” – afstande hertil er hhv. 115km (køretid ca. 2 timer) og 250km (godt 3 timer).

Du kan flyve billigt med Ryanair direkte til Napoli.

Der er også gode muligheder for at rejse til Syditalien (Bari, Amalfikysten og Sicilien) med TUI både fra “Danmark”, “Sverige”, “Norge” og “Finland”.
På TUI’s hjemmeside finder du beskrivelser af mange af de ting du kan opleve og se i Syditalien.

Senest har Ryanair åbnet en rute fra Billund til Brindisi som ligger ca. 290km (køretid ca. 4½ time) fra huset.

En række selskaber flyver til Rom. Der er en super motorvej hele vejen fra Rom og Napoli.

Afstanden fra Rom Fiumicino lufthavn (FCO) er ca. 460km (en køretid på godt 5 timer). Er man ikke så meget for de lange bilture vil vi naturligvis anbefale et flyskift – vælger man at flyve indenrigs i Italien vil dette ofte foregå med Alitalia (iøvrigt flyver Star Tour direkte til Lamezia Terme, men pt. kun i sommermånederne.)

Man kan være heldig at få en fly returbillet fra Danmark til Rom (FCO) fra ca. 800 dKr. Vi kan her nævne følgende flyselskaber:

Norwegian
SAS
Ryanair

Det er også muligt at flyve fra København til f.eks. Lametzia (SUF) med EasyJet via Milano for ca. 1.000 Kr/retur/person (incl. skatter mm) (Kbh-Milano fra 200kr og Milan-Lamezia fra 300kr). (NB: pt. kan man kun rejse ned til Calabrien med EasyJet uden overnatning).
EasyJet


Vælger man at flyve til Rom’s Fiumicino lufthavn (FCO) også kaldt “Leonardo da Vinci” skal man være opmærksom på at der er ca. 450 km til huset og man skal regne med godt 5 timers kørsel. Specielt ved hjemturen hvor man skal nå et fly fra Rom er det en god ide med en overnatning tættere på lufthavnen. Vi og flere lejere har derfor taget en overnatning i Pompeij og har her kunnet se de unikke udgravninger samtidig med at køretiden til Rom næste morgen er mere overkommelig. I Pompeij kan vi kan anbefale Hotel Villa dei Misteri.

Som alternativ til en overnatning i nærheden af Rom kan vi også anbefale at man flyver fra “Lamezia Terme” lufthavnen til Rom (AirOne har en god forbindelse via Rom – samlet rejsetid fra Lamezia til København kun 5t 15 min). Husk at sikre jer at bilen kan afleveres i Lamezia hvis I har lejet den fra Rom.

Hvis man først ankommer med fly til Rom om eftermiddagen anbefaler vi de fleste at de også tager en overnatning på dette hotel på vej ned til lejligheden. En afstikker til dette hotel giver kun ca.10km ekstra kørsel – ca.2×15 minutter.

Det er ikke dyrt at leje bil i Italien. Typisk kan man leje en lille Fiat Punto (eller lignende) for ca. 2900 dKr for 2 uger (NB: vejene er ofte meget smallle i de små bjergbyer hvorfor det er en god ide med en lille bil, men husk der skal også være plads til bagagen). En lidt større bil som feks. Opel Astra (eller lignende) kan lejes for ca. 2000 dKr pr. uge.

Vi lejer normalt bil hos ArgusRentals

Hvis man ikke vil leje bil fra Rom kan vi foreslå at man tager toget. Der er glimrende togforbindelse fra Rom til Calabrien (Toget standser i Scalea som kun ligger nogle få kilometer fra huset)(toget kører hele vejen til Sicilien langs Italiens vest-kyst). Flere informationer kan fås på:

TrenItalia

En enkelt billet fra Napoli til Scalea (på 2.klasse) koster fra ca. €20 (ca. 150kr) og helt fra Rom ca. €34 (260kr).

Har du flere spørgsmål til hvordan man kommer frem og tilbage til Danmark må du gerne kontakte os og vi vil forsøge at hjælpe dig med at arrangere rejsen.

Secured By miniOrange