Odden, Overby-Havneby

Et hav af lokale fødevarer. En havn med mågeskrig og havluft blandet med diesel og fisk – et rigtigt havnemiljø. En kirke der er rød, som det blod der flød i 1808, da Danmark mistede sit sidste krigsskib. Denne tur er fuld af stemningsbilleder og frisk luft langs Kattegat og Storebælt.

Ruten starter ved sommerhuset og er ca. 16,1km og går forbi Røgeriet i Havneby. Du kan dog også vælge den lidt kortere rute på 14,9km. Klik på kortene for at hente PDF-kort i høj opløsning.

Du kan naturligvis kombinere turen med en smut forbi Gniben. Den samlede tur er ca. 28,5 km:

Odden Kirke:

På vejen imod Odden Færgehavn kommer man forbi den karakteristiske røde kirke. Odden Kirke blev bygget omkring år 1300. Tårn, våbenhus og kapel er tilbygget senere. Kirken fik dog først sin røde farve omkring 1870. På kirkegården finder man et mindesmærke for de søfolk, som omkom under slaget ved Sjællands Odde. Fra dette slag huskes specielt Peter Willemoes. På graven er der en mindesøjle med en tavle, hvor der bl.a. er indhugget Grundtvigs digt De snekker mødtes i kveld på hav. På graven ligger opstablet kanonkugler, som under slaget regnede ind over Sjællands Odde.

Odden Havn:

Odden Havn har det helt autentiske havnemiljø med bedding, bådebygger og erhvervsfiskere. Havnen er dog også en af Danmarks dejligste lystbådehavne.

Odden Fiskerøgeri

Over Havneby ligger Odden Røgeri utrolig smukt med himmel og vand som baggrund. Denne arkitektoniske perle er tegnet af den verdensberømte danske arkitekt Arne Jacobsen. Der ryges alle mulige fisk i de gammeldags ovne. Røgeriet er kun åbent få dage, men du kan sidde ved bordene og nyde udsigten over havet. Find eventuelt åbningstider på Facebook

Secured By miniOrange