Området

Casa del Mare

Området
Calabrien er Italiens “tå” – et meget smukt og bjergrigt landområde omkranset af havet: mod vest Det Thyrrenske Hav og mod øst Det Ioniske Hav. Lejligheden ligger ud til det Ioniske hav.
Der er ikke meget industri i Calabrien, hvorfor luften er meget ren, og egnen anbefales til personer med lungevejslidelser. Også havet er rent, og der er mange kilometer sandstrand afbrudt af klippestrande.
Befolkningen er venlige, og man har indtryk af et meget trygt land at færdes i.
Landet er præget af at grækerne har boet og påvirket flere områder i egnen.
Befolkningen er fortsat noget fattigere end i Norditalien, men ikke forarmede. Man mærker det mest på restaurationslivet, som for en stor del lukkes ned udenfor turistsæsonen, idet egnens beboere ikke selv går meget ud og spiser – formentlig af økonomiske årsager. Der er dog i byerne altid cafeer mv. som har åbent, og der er et farverigt og hyggeligt liv i byerne. Selv i vintermånederne er der udeliv, og folk mødes og sidder og sludrer på cafeer, endda også om aftenerne, når vejret tillader det.
Sæsonen er fra 15. juni til 15. september – men den vil forlænges, når flere turister besøger egnen. Der er absolut grobund for at nyde ferielivet hele året rundt – gennemsnitstemperaturen i december måned er 17 grader!
Italienerne holder selv ferie i juli og august måned, og befolkningen fra Rom og Napoli er hyppige gæster i Calabrien i disse måneder. Så er der liv og glade dage – og den calabresiske befolkning ånder lettet op, når turisterne drager hjem igen.
Indtil videre har vi været der i maj, i slutningen af september samt i februar/marts måned – altid med et smukt vejr og 28-30 graders varme (i februar/marts dog “kun” 17-25″).
I august kan varmen snige sig op mod de 40 grader – lidt for varmt for os, men det er jo her italienerne selv holder ferie.

Der er flere nationalparker i Calabrien, og en af de flotteste ligger i Sila bjergene ca.50 km fra lejligheden.
Sila Piccola har måske mest at byde på, bl.a. er der mulighed for skisport om vinteren. Det er et meget varieret og pittoresk landskab, rig på vild fauna, rådyr, ulve og vildsvin. Der er gode muligheder for at vandre.
Her ligger byen Taverne, den kunstige sø Lago Ampollino, byen San Giovanni in Fiore med sin helt specielle beliggenhed. Man finder stadig kvinder her som bærer en særlig national klædedragt.
Her er der vandrestier og mange muligheder for at nyde smukke udsigter.
En anden kendt nationalpark er Pollino.
Der er i hele egnen et utal af små maleriske bjergbyer – helt igennem italiensk og folkeligt. Vi kan bl.a. pege på Staletti som er hovedbyen i vores kommune. På stranden ved Badolato lægger skildpadderne æg, som udklækkes i november måned. Andre byer som er et besøg værd kan være Borgia 17 km fra lejligheden eller Gerace 85 km som har en smuk gammel borgruin og et utal af meget gamle kirker samt skøn udsigt. Udover bjerbyerne findes en række hyggelige byer langs vandet – bl.a. vores “egen” by Soverato, men der er også mange mange flere skønne byer rundt om i egnen.
Vi kan også anbefale en tur til den nærmeste by “Stalleti” der er hovedbyen i den kommune som bebyggelsen ligger i (bemærk de italienske kommuner er meget små). I Staletti findes en fantastisk stor legeplads for børn ved kirken. Staletti er en hyggelig lille by med små cafeer, butikker.
Et godt råd: medbring mad og drikke på ture ud i landet, da der ikke er garanti for åbne restauranter i de små byer. Til gengæld er der et væld af smukke steder at indtage sin medbragte ost, oliven, tomater og brød – og en tår rødvin.
Calabriens beliggenhed gør det velegnet til udflugter til Sicilien, vulkanøen Stromboli, Pompei, og Rom, ligesom der er et utal af smukke gamle byer som kryber op ad bjergene.
Og så er der rig mulighed for strand- og badeliv.

Landet er fuld af oliventræer og andre frugttræer som fx appelsin-, citron og mandarintræer, og midt inde i landet finder du gedehyrder, som vandrer med deres gedeflok i de grønne dale.
Vi kan næsten ikke berømme Calabrien nok – alligevel er der ikke mange nordboere, der har opdaget denne perle.
Jo, englænderne er i fuld gang med at opkøbe landet – og der er en del byggeprojekter, især på syd-øst kysten. Ikke alle er lige heldige, men heldigvis er der restriktioner på hvor tæt, hvor højt osv. man må bygge.

Du kan evt. læse mere om Italien på http://europa.eu

Befolkningen

Secured By miniOrange